De docent

 

13322002_702997336469459_2149330153453771579_nDe stem- en zanglessen worden gegeven door Josje van Zanden. Zij is naast zangdocent (lichte muziek) ook gediplomeerd logopedist. Ze doceert sinds 1990 en heeft ruim 30 jaar allround bandervaring.

Josje volgde tijdens en na het conservatorium workshops/lessen/masterclasses bij o.a. Bobby McFerrin, Floor van Zutphen, A3ana Romijn, Mathilde Santing, Simone Kleinsma, Tuck & Patti, Jose Koning, Gerrie van der Klei, Edwin Rutten, Marius Monkau, Rhiannon, Sadolin en Jan Kortie. Verder heeft Josje diverse toneel- en kleinkunstcursussen gevolgd en geeft ze workshops op middelbare scholen en aan toneelgezelschappen zoals het Compagnie Theater en het Golden Palace.

 

 

Wat leerlingen zeggen

Nienke:  “Josje luistert tijdens de les niet alleen zangtechnisch naar mijn stem, maar ziet mij ook staan als uniek persoon en krijg ik hierdoor daadwerkelijk de ruimte bij haar, om in alle opzichten te kunnen groeien. Want je bent tenslotte je instrument!”

Jennifer: “Ik heb nu al een paar jaar zangles bij Josje van Zanden en raad haar altijd bij iedereen aan. Ze is professioneel, vriendelijk, flexibel, grappig en heeft verstand van en passie voor haar vak. Ze heeft een gave om je erg op je gemak te stellen en kan technieken op vele manieren uitleggen zodat jij de manier kunt vinden die bij je past. Hiernaast is ze logopediste en heeft ze mij geholpen met controle leren te krijgen over mijn stem als ik last had van mijn stem. Na een paar jaar les  kan ik nog steeds dingen van Josje leren en de lessen zijn gewoon heel leuk”.

Pien: “Sinds 7 jaar heb ik les bij Josje. Wat fijn is aan haar is dat ze de lessen helemaal op de persoon geeft. Ze triggert mij iedere keer weer een stapje verder te gaan, of een zijstap te maken. Iedere les vallen er weer meer puzzelstukjes op zijn plaats. Ik zing dingen en haal hoogten die ik nooit voor mogelijk hield. Sorry, maar ik blijf voorlopig nog wel even, ben nog lang niet klaar.”

Carole: “Wat ik fijn aan de zanglessen bij Josje vind is, dat het mij op meer terreinen goed doet. Ik ben me vrijer gaan bewegen, durf voor groepen te spreken, ben creatief in mijn denken.  En door zo lekker gek en spontaan mijn stem en gevoel te uiten, ben ik er ook nog leuker en opener door geworden”.

Suzan: “Ik heb zowel zangtechnisch als muzikaal heel veel geleerd en kom elke keer vrolijk van zangles thuis!”

Klasien: “Josje gebruikt voor mij de juiste voorbeelden om zangtechniek uit te leggen, waardoor ik begrijp wat de bedoeling is. Zij kan met haar brede kennis van zang- en spraak techniek goed voordoen hoe ik mijn stem het beste kan gebruiken.
Ik kom altijd vrolijk van de zanglessen met Josje vandaan. We hebben dezelfde muzieksmaak en maken veel lol samen. Ook aan interpretatie van muziek wordt veel aandacht besteed. De zin; ‘beeld je in dat je staat op te treden’ heeft mij geholpen om je bij alles wat je zingt te concentreren”.


Masterclass Sadolin